Sunday, 15 May 2011

berjimba jimba to find part time job..(sigh)

 hmmm...hr ni ak menanam azam nk cri keje part time kat mn...mn lagi...the greatest place near my house ler..KLIA men...hhiihihii...alah kecoh la lu fadh...bese jek tuh...ok2..bese2 jek KLA nih...takat airport je pun..kan2..okey2 straight to the main point..

first point, ak nek la bas airport coach nk p KLIA tuh...korunk nk taw dulu tiket bas RM2 wok...mhl lol..tp skunk WOW! (TERKEZUT AKU) RM1 je kot...besh giler...cmni syiokk la nk p keje save duit aku...hahhaha...

       

second point, aku pun sapai la kat KLIA tuh..mule2 pijak tmpat tuh...teruje beb...hahhha...mcm kere dpt bunga..almaklum la da lame giler x pijak bumi KLIA kan...jakun la sikit..then, i am cool men...(agk poyo di situ)
       
third point, walawei ak sebenrnyer x th nk cr keje kat mn dlm KLIA tuh..so aku agk lost la pd awlnyer..suddenly, ak terjumper la kwn lame aku yg kebetulan lak die br nk blk keje...YES! peluang ni!..ak pun pe lg taye la die kat mn ad keje ksg ek..die punyer laju jek jwb.."tmpat aku ad kosong kot".ak pun pe lg hepi go lucky la...hoyeh3..tmpat die keje tuh farmasi ok..syiok la beb blajo sal ubt2 ni..hihihihhi...nnti kalu sesape sakit blh amik ubt kat sini ek...ak pun isi la form..tp x dpt keje lg aww...ti die call interview..interview tuh...adei!!lmh aku..xpe la..dpt2 la.. x dpt sudeh!!redha jek...HOPEFULLY dpt la..AMIN..kredit o ALONG(my frenz) coz kasi keje ni kat aku..thanx yo!!
                 
fourth point, woot2 bkn 1 tmpat jek aku apply aww...ak apply 2 tmpat...back up plan..yg ni kedai buku lak..ak interested giler kat kedai ni coz ad buku yg ak suker tp mahal wok..so at least if ak keje sini blh la dpt diskaun kan..hahhaha..."ada udang di sebalik batu".tmpat ni pun same jek isi form n tugu dorunk call tok interview..aiseyh sumer tmpat nk interview biler la ak nk keje ni...poket da haus nih..adei...whatever la..hope one of them ak dpt la...AMIN..
   

fifth point, penat jejalan aku pun p la sentap McD.tp McD kat sini mahal la beb..bese la tmpat tourist..so harge pun MAIL LAMBONG la...so aku dgn kwn ak sorunk ni(madiha) pun beli bubur aym jela sorunk satu n coke satu..jimat wit kami...hiihiiii...


sixth point, ak ade hajat nk keje kedai coklat,tp hajat tu x kesampaian la beb coz mcm x best jek aku tgk kedai tuh..hahhaha...tp kami sempat la bergambar lerlatar belakangkan kedai tuh..wawawaa...pixz pun jadi r.    
       



ops!!malu nk citer..walaupun KLIA ni da mcm mak bapak kami yg punyer tp kami still sesat der dlm KLIA nih..walawei terpinga pinga cr mn la bus stand nih..adei!!akhirnyer juper gak...wawawawa...tnpe mita tlg owh pun k..hahhaha..kami cr sendri jek aww...hhahahha!!(riak la tuh)

thanx madi coz tmnkan aku hri ni...frenz 4eva!!

                                                     
p/s: hei pixz blur sikit..hihiii..bese la gune camera phone murh jek...layan jela ek...

                                                       

4 comments:

  1. ececeh. dah pandai dah blog blog ni. gamba bukan main. dulu dok kutuk ak tangkap gamba mcm hape je. haha. kan dah kena. cute la sputnik ni. haha. well, nt kalo dpt keje, gtau ak. gaji dpt belanje. tau !! haha ;)

    ReplyDelete
  2. wawawawwa...borink der dok umah..so pe lg blogging la...hahhahaha

    ReplyDelete
  3. wwiit2!!..alaaa...asl bukan kedai choc??...kedai ubat nnt hdiah xkn ko nk ksi ktorg ubat kot?? ;p
    p/s:ad org kt atas 2 kn..keje kt memory lane..nnt kite pau die teddy bear keh!.. hiihii ^^

    ReplyDelete
  4. lorh yeker...best giler...hahhahaha...
    ok2..oit owg kat ats ti da keje sn jgn lpe bg present kat aku ek...hiiiihih...

    ReplyDelete