Sunday, 12 June 2011

pe fe nat fat...

hari yg memenatkan..migu ni jek da 2 kali aku OT...da la aku msk pgi minggu ni...pastu OT lak..maw x panda aku di buatnyer...awawawwawaa....dasat2 kaki aku sakit....
smlm msk kol 6 pg hbs pai kol 12.30 tgh mlm....pai umah kol 1.10 pagi...pastu msk balik esoknyer kol 6pg...walawei tersengguk sengguk aku jd cashier hr nih...siap kasi salah balance lgi...weeeee..seb bek customer bek...so dorunk kasi blk la baki yg lbh tu...thanx akak , abg, uncle, untie, mister, miss...etc..kalu x short la aku hari nih...hbs gaji aku...
yg terbeknyer hari ni, hri ni shift pagi ade 2 pekerje jek..slaloonyer 3 pekerje...wawawawa...da la kene buka kedai...kene buka gate kedai lagi, angkat tiang, ade 3 tiang pulak tuh...ades...pastu kwn aku sorunk nih dtg lmbat lak..so terpakse la aku open kedai sesorunk...ak budget nk tugu la die pai dulu...huh!!da kol 6.30 pg da nih...kang kene sound lak dgn bos kedai lmbat bukak...wawawwa...terkangkang gak la nk akat tiang tu sesorunk td..gate da la ade 6...nk kene bukak kunci satu2...wawawa...
kalau customer x ramai xpe gax...ni x...bukak 1 gate jek sumer serbu msk...cmner la aku nk hbskn sumer gate...terpakse la layan dorunk byr dulu baru bukak...sengal...last2 sapai kwn aku sorunk tu dtg, baru la customer da makin kurang...pandai tol dorunk pilih time...bagus2...ak pun suh la kawan aku sorunk tu akat tiang...ngeh3...
disebabkan aku x ckp tido, so kwn aku pun ganti la aku jap jadi cashier...aku pe lagi, pi buat taik mate jap kat bilik stor..hahhaha..x lm pun...setgh jam jek...wwaawwa...thanx dude...ko mmg cool la...hahhaha...lps stock up air dalam ice box..aku pun ganti la die balik...hahhahaha...die lak wat taik kat blkg..msg2 x ckup tido la katekan..so kami pun berkompromi la...hari ni manager xde..dorunk bercoti...so kami2 yg br sethn jagung ni jage kedai...terbek tak???punyer tingginyer kepercayaan dorunk kat kami2 nih....weeeee....
pasni x thu la aku blh bertahn ke x mcm ni setiap migu..hbs la aku....harap2 sumer berjalan dgn lancar..Amin...
ok that's it...sok nk msk pagi lagi..seb bek hari ni xde OT...SELAMAT MATA AKU....IT'S SLEEP TIME...WEEEEE....nite8 guyz...

2 comments:

  1. wiit2!!..kecian kwn ak...ot memanjang...selamat lah berusaha demi anak2 yg trchuenta!..*ttbe..hahaha..fighting! ;)

    ReplyDelete
  2. wawawaaa...anak2???sori ek..ak x kawen lgi o hire ank akat pun...hhahhahaha...

    ReplyDelete